Hoved menu:
Spegesild på glat-is
Art:
Hovedret
Tid:
30 minutter (ventetid: 10 timer)
Til:
4 personer
Ingredienser:
1 l postevand
6-8 spegesild eller det dobbelte antal fileter
1 løg (eventuelt rødløg)
20 skiver syltede rødbeder
10 spiseskefulde kapers
1 stort bundt frisk dild
stærk sennep, gerne dijonsennep
en portion Heldige kartofler
Forarbejde:
Frys vandet i en sandkage- eller rugbrødsform.
Filetér sildene, hvis de ikke er købt fileterede hos fiskehandleren.
Brug gerne store islandske sild, hvis du ikke selv har fanget dem.
Fjern flest muligt ben - også finnerne fjernes, men ikke skindet.
Vask dilden.
Fremgangsmåde:
Hak rødbedeskiverne i små tern.
Løget ligeså
Hak også dilden fint.
Vend isblokken ud på et fladt fad.
Læg sildefileterne over isblokken med skindsiden opad.
Servering:
Fadet med silden stilles på bordet med de øvrige ingredienser i hver sin skål. Hver tager således garniture til sine fileter. Husk kartoflerne!
Indgået i basen i november 1999