Mager lasagne ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Mager lasagne ifølge Clasen

Opskrifter > Middagsretter ifølge Clasen


 
lasagne kan godt blive for fed og olieret. her er et alternativ

Mager lasagne

Art:
Hovedret

Tid:
Arbejde: 20 minutter; bagetid 25 minutter

Til:
8 personer

Ingredienser:

  • 1 kg magert oksekød

  • 1 grønsagsbouillonterning

  • 1 oksekraft bouillonterning

  • 3 dåser hakkede, flåede tomater

  • 2 porrer

  • 1 aubergine

  • 4 gulerødder

  • 6 store fed hvidløg

  • Chiliolie der river i m\'e5leren

  • 1 bundt persille
  • 1 pæn stok broccoli
  • 250 g friske svampe
  • 3 spiseskefulde rapsolie
  • 6 spiseskefulde hvedemel
  • vand
  • 12-15 pastaplader til lasagne
  • 2 spiseskefulde stærk dijon-sennep
  • salt
  • 1 l Karolines Grundsauce med mælk
  • ½ l skummetmælk
  • ½ revet muskatnød
  • 200 g Cheasy 13% revet ost


Forarbejde:
Puds kødet helt rent for fedt og sener.
Hak det i en kødhakker.
Rens grønsagerne.
Skær grønsagerne i stykker på omkring 1 cm3

Fremgangsmåde:
Kød/grønsagssauce:

De findelte hvidløgsfed og det hakkede kød svitses i olien kort i en stor gryde.
Tomat og bouillonterninger tilsættes og der røres til kødet smuldrer fra hinanden og får farve.
Tilsæt grønsagerne og lad det simre under låg i 20 minutter.
Hvid sauce:
Opvarm Karolines Grundsauce til den småkoger. Smag til med salt, sennep og muskatnød.
Jævn med mel/vand-blanding.
Tilsæt 3/4 af osten og lad den opløses i saucen.
Ovnretten:
Læg pastaplader i bunden af et ovnfast fad.
Læg derefter et lag kød/grønsagssauce.
Derefter et lag med hvid sauce.
Det hele gentages.
Øverst drysses den resterende ost.
Retten bages nu i cirka 20 minutter i en 200 grader varm ovn.

Servering:
Serveres varm med Alle tiders hvedebr\'f8d og en solid rødvin.
Retten kan laves halvvejs færdig i god tid og blot sættes i ovnen, når den skal bruges. Giv den da 10 minutter mere i varmen. Kan også fryses ned i halvfærdig stand.

Bemærkninger:
Det tager ikke meget længere at lave en stor portion som her, og så fryse den ned i flere mindre portioner.

Indgået i basen i november 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu