Hoved menu:
Mager lasagne
Art:
Hovedret
Tid:
Arbejde: 20 minutter; bagetid 25 minutter
Til:
8 personer
Ingredienser:
1 kg magert oksekød
1 grønsagsbouillonterning
1 oksekraft bouillonterning
3 dåser hakkede, flåede tomater
2 porrer
1 aubergine
4 gulerødder
6 store fed hvidløg
Forarbejde:
Puds kødet helt rent for fedt og sener.
Hak det i en kødhakker.
Rens grønsagerne.
Skær grønsagerne i stykker på omkring 1 cm3
Fremgangsmåde:
Kød/grønsagssauce:
De findelte hvidløgsfed og det hakkede kød svitses i olien kort i en stor gryde.
Tomat og bouillonterninger tilsættes og der røres til kødet smuldrer fra hinanden og får farve.
Tilsæt grønsagerne og lad det simre under låg i 20 minutter.
Hvid sauce:
Opvarm Karolines Grundsauce til den småkoger. Smag til med salt, sennep og muskatnød.
Jævn med mel/vand-blanding.
Tilsæt 3/4 af osten og lad den opløses i saucen.
Ovnretten:
Læg pastaplader i bunden af et ovnfast fad.
Læg derefter et lag kød/grønsagssauce.
Derefter et lag med hvid sauce.
Det hele gentages.
Øverst drysses den resterende ost.
Retten bages nu i cirka 20 minutter i en 200 grader varm ovn.
Servering:
Serveres varm med Alle tiders hvedebr\'f8d og en solid rødvin.
Retten kan laves halvvejs færdig i god tid og blot sættes i ovnen, når den skal bruges. Giv den da 10 minutter mere i varmen. Kan også fryses ned i halvfærdig stand.
Bemærkninger:
Det tager ikke meget længere at lave en stor portion som her, og så fryse den ned i flere mindre portioner.
Indgået i basen i november 1999