Hoved menu:
Stikkelsbærchutney
Art:
Garniture
Tid:
180 minutter
Til:
Mange personer
Ingredienser:
1200 g modne stikkelsbær
200 g stenfri svesker
300 g melis
1 stort løg
½ dl lager-eddike
8 teskefulde stødte nelliker
1 teskefuld tørret, pulveriseret ingefær
1 teskefuld stødte koriander
1 teskefuld stødt kardemomme
Forarbejde:
Vask bærrene, klip stilk og blomst af. (Specielt denne operation tager en del tid.)
Del løgene i små stykker.
Fremgangsmåde:
Læg alle ingredienser i en stor gryde, og lad det koge roligt i 2 timer.
Blend indholdet hen mod slutningen. Det hele skal ende med en homogen, lind konsistens.
Lad køle af. Sæt på glas - skyllede i Atamon. Stil koldt, til du skal bruge din chutney.
Servering:
Server chutneyen til kød og vildt - eller brug den til at pifte en sovs op med.
Bemærkninger:
Da frugten kan have forskellig smag og sødme, kan du eventuelt holde lidt eddike og sukker tilbage og blot tilsætte det til sidst som smagsregulatorer.
Indgået i basen i juli 2002