Fisketerrine ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Fisketerrine ifølge Clasen

Opskrifter > Fisk ifølge Clasen


lige til en forret nytårsaften!

Elegant fisketerrine

Art:
Forret

Tid:
Arbejde: 1 time. Ventetid: 1 døgn

Til:
8-10 personer

Ingredienser:
Til terrine:

  • 1 kg råt torskekød (eller anden hvid fisk),

  • 2 æggehvider

  • 4 fed hvidløg

  • salt, peber

  • reven muskatnød

  • 1 bundt persille

  • 1 bundt esdragon

  • 300 g hel spinat

  • 1 løg

  • 1 spiseskefuld rapsolie.

Til sky:

  • ½ l bouillon (helst fiske-, ellers hønse-)

  • 1 slank gulerod

  • 1 porre

  • 1 løg

  • 6 blade husblas.

Til dressing:

Til pynt: 

  • 2 citroner


Forarbejde:
Terrine:
Hak fiskekød, persille, esdragon og løg i kødhakker. Bland med æggehvider og krydderier.
Blancher spinaten, tryk væden fra og hak den let.
Sky:
Gør grønsagerne i stand. Læg husblas i blød i koldt vand.
Dressing:
Yletten sættes til afdrypning i kaffefilter eller saftklæde. Lad halvdelen dryppe af. Dette kan med fordel gøres natten før. Kasser den sure valle og stil yletten i køleskab.

Fremgangsmåde:
Terrine:

Smør en 2 liters postej- eller kageform. Læg eventuelt bagepapir i.
Læg først et lag fiskefars i bunden. Derefter et lag spinat og slut af med et lag fiskefars.
Dæk med (folie)låg og bag i ovn i 40 minutter ved 200 grader.
Sky:
Kog bouillon med grøntsagerne i 40 minutter. Tag grønsagerne op; gem guleroden, kasser de øvrige grøntsager.
Pres vandet af husblasen, smelt det i lidt af suppen. Bland det i suppen og stil det koldt.
Når terrinen er halvkold, hældes halvdelen af den afkølede bouillon over. Resten af skyen hældes over, når den er ved geleringspunktet og terrinen er helt kold. Stil i køleskab til dagen efter.
Dressing:
Bland ingredienserne og stil det koldt.

Servering:
Vend terrinen ud på et skærebræt og skær den i flotte skiver. Anret på fad eller på portionstallerkener. Pynt med citronbåde og fine skiver af den kogte gulerod.
Server med dressing og Alle tiders hvedebr\'f8d.
En luksusudgave af retten fås ved at udskifte torsken med laks eller ørred.

Indgået i basen i august 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu