Langtidsbagte tomater ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Langtidsbagte tomater ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


verdens nemmeste

Langtidsbagte tomater

Art:
tilbehør/forret

Tid:
Arbejde: 2 minutter; ventetid 4 - 5 timer

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 12-16 (helst) solmodne tomater

  • salt, sort peber


Forarbejde:
Tomaterne deles i halve.

Fremgangsmåde:
De halve tomater stilles på en bageplade - husk bagepapir - med snitfladerne opad. Drysses med en anelse groft salt. De bages i ovnen i 4 - 5 timer ved 110 grader.

Servering:
Tomaterne, der er svundet til omkring det halve, krydres med et drys sort peber. Serveres lune som del af en forret eller hovedret.

Bemærkninger:
Specielt de kedelige vintertomater uden smag klæder det at få en omgang smagsforstærkning i ovnen.
Hvis bagningen fortsætter 8 - 10 timer, tørrer tomaterne næsten helt ind. Således kan man lave sine egne - ikke soltørrede, men ovntørrede - tomater. Lad dem køle af, læg dem i glas, drys med tørret basilikum og dæk med rapsolie. Kan holde sig en hel vinter i køleskab.

Indgået i basen i september 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu