Hoved menu:
Langtidsbagte tomater
Art:
tilbehør/forret
Tid:
Arbejde: 2 minutter; ventetid 4 - 5 timer
Til:
4 personer
Ingredienser:
12-16 (helst) solmodne tomater
salt, sort peber
Forarbejde:
Tomaterne deles i halve.
Fremgangsmåde:
De halve tomater stilles på en bageplade - husk bagepapir - med snitfladerne opad. Drysses med en anelse groft salt. De bages i ovnen i 4 - 5 timer ved 110 grader.
Servering:
Tomaterne, der er svundet til omkring det halve, krydres med et drys sort peber. Serveres lune som del af en forret eller hovedret.
Bemærkninger:
Specielt de kedelige vintertomater uden smag klæder det at få en omgang smagsforstærkning i ovnen.
Hvis bagningen fortsætter 8 - 10 timer, tørrer tomaterne næsten helt ind. Således kan man lave sine egne - ikke soltørrede, men ovntørrede - tomater. Lad dem køle af, læg dem i glas, drys med tørret basilikum og dæk med rapsolie. Kan holde sig en hel vinter i køleskab.
Indgået i basen i september 1999