Hoved menu:
Pizzadej
Art:
Pizza
Tid:
20 minutter + gerne op til et døgns hævetid
Til:
2 pizzaer af normalstørrelse
Ingredienser:
300 g hvedemel
25 g gær
1 teskefuld salt
1½ dl koldt vand
Fremgangsmåde:
Bland den smuldrede gær i salt og vand. Rør sammen til dejen er smidig og blød - hellere lidt for blød end lidt for hård.
Dæk dejen med klar køkkenfolie og stil den køligt.
Lad den hæve, mindst 6 - 8 timer, men gerne natten over eventuelt i køleskab.
Når pizzaen skal bruges, æltes den ud på et bord med god plads og rigeligt mel. Tilsæt mel i passende mængde. Rul tyndt ud.
Hvis du - som Clasen - bedst kan lide den italienske pizza og ikke de amerikanske deep-pan dejklumper - skal du rulle den ganske tyndt ud - under ½ centimeters tykkelse.
Læg fyldet (f. eks. til en Pizza med ansjos) på og bag pizzaen ved ovnens højeste varme, gerne 300 grader!
Bunden bliver uovertruffen, hvis du bager den på en italiensk stenplade, som er varmet op i ovnen.
Indgået i basen i juni 2001