Pizzadej ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Pizzadej ifølge Clasen

Opskrifter > Pizza ifølge Clasen


let og sprød

Pizzadej

Art:
Pizza

Tid:
20 minutter + gerne op til et døgns hævetid

Til:
2 pizzaer af normalstørrelse

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel

  • 25 g gær

  • 1 teskefuld salt

  • 1½ dl koldt vand


Fremgangsmåde:

Bland den smuldrede gær i salt og vand. Rør sammen til dejen er smidig og blød - hellere lidt for blød end lidt for hård.
Dæk dejen med klar køkkenfolie og stil den køligt.
Lad den hæve, mindst 6 - 8 timer, men gerne natten over eventuelt i køleskab.
Når pizzaen skal bruges, æltes den ud på et bord med god plads og rigeligt mel. Tilsæt mel i passende mængde. Rul tyndt ud.
Hvis du - som Clasen - bedst kan lide den italienske pizza og ikke de amerikanske deep-pan dejklumper - skal du rulle den ganske tyndt ud - under ½ centimeters tykkelse.
Læg fyldet (f. eks. til en Pizza med ansjos) på og bag pizzaen ved ovnens højeste varme, gerne 300 grader!
Bunden bliver uovertruffen, hvis du bager den på en italiensk stenplade, som er varmet op i ovnen.

Indgået i basen i juni 2001

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu