Hoved menu:
Brændende kærlighed
Art:
Hovedret
Tid:
45 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
1 kg store - gerne melede - kartofler
vand
1 teskefuld eller en brik grønsagsbouillon
1/4 muskatnød
2 - 3 dl skummetmælk
salt
2 store løg
3 - 4 store, syrlige madæbler
1 stilk timian - gerne frisk
6 magre og tynde skinkeschnitzler (uden svær og spæk)
nymalet, sort peber
½ bundt hakket persille
20 dråber rapsolie
Forarbejde:
Skræl kartoflerne.
Skræl også løgene og del dem i tynde både.
Vask æblerne, del dem i både. Fjern blomster, stilke og kernehuse.
Bank schnitzlerne rigtig tynde.
Vask og hak persillen
Fremgangsmåde:
Kartoffelmos:
Kog kartoflerne i usaltet vand men med bouillontern til de er møre.
Mos dem med mælk og evt. lidt kogevand. Smag til med nyrevet muskat og salt.
Æble/løg:
Varm 10 dråber rapsolie i bunden af en gryde. Læg æble- og løgbåde samt timian heri. Ved kraftig varme og heftig omrøring brunes blandingen i 1½ minut.
Herefter kommes blandingen i en skål og får 10 - 15 minutter ved højeste effekt i mikrobølgeovnen. Stop undervejs og rør i blandingen. Fortsæt til løgene bliver klare og æblerne så småt begynder at gå i opløsning.
Smag til med salt og sort peber.
Schnitzler:
Drys schnitzlerne med nymalet sort peber.
Varm 10 dråber rapsolie kraftigt op på en pande. Steg schnitzlerne i kort tid ved kraftig varme. De skal være lidt brune. Undlad at stege dem alle sammen på én gang; det tager for meget varme, og de begynder i stedet at koge.
Servering:
Anret mens alle ingredienser er rygende varme.
Læg kartoffelmosen i et fladt fad. Fordel æble-/løgblandingen langs midten af fadet.
Læg schnitzlerne øverst.
Drys med hakket persille og server straks.
Bemærkninger:
En ny kolesterolfattig og mager udgave af den traditionelle ret: Brændende kærlighed. Og det er slet ikke så ringe endda!
Indgået i basen i februar 2000