Hoved menu:
Krydrede mørbradbøffer
Art:
Forret eller hovedret
Tid:
30 minutter; marineringstid 20 timer
Til:
6 personer
Ingredienser:
2 svinemørbrader
rapsolie til pensling.
Til marinaden:
Saften fra 1½ citron
1½ dl soja
1½ dl tør hvidvin
3 teskefulde tørret merian
½ teskefuld stødt koriander
½ teskefuld mild, stødt paprika
½ teskefuld finthakket, frisk ingefær
nogle dråber Chiliolie der river i m\'e5leren
Forarbejde:
Puds fedt og sener af kødet og skær nogle meget tynde bøffer på blot ½ cm tykkelse. Ingredienserne til marinaden blandes.
Bøfferne vendes i marinaden i et fladt fad. Marinaden skal gerne dække kødet.
Stilles overdækket i køleskab.
Kødet vendes jævnligt.
Fremgangsmåde:
Før stegningen lader man det meste af marinaden dryppe af kødet.
Bøfferne lægges fladt og adskilte på et ovnfast fad.
Steg bøfferne let tid under grillen i ovnen - eller på grillen i haven.
Servering:
Serveres varme eller lune.
Giv f. eks. Heldige kartofler og Gr\'f8nlangk\'e5l eller groft rugbrød til.
Bemærkninger:
Når fedtet er pudset af reelt svinekød, er det ikke federe end f. eks. kalkun.
Indgået i basen i november 1999