Hoved menu:
Jyttes kanariske saltkartofler
Art:
Snack
Tid:
1 time
Til:
12 personer
Ingredienser:
1 kg meget små kartofler (pillekartofler)
1 kg salt
vand
Forarbejde:
Kartoflerne vaskes omhyggeligt, kartofler med dårlige områder kasseres.
Vandet skal kunne dække kartoflerne i gryden. Vandet mættes med salt.
Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges til de er meget møre, tages op og tørrer, mens de er varme. Lad de hvide saltskjolder sidde på dem.
Servering:
Kartoflerne lægges på et smukt fad, gerne lune endnu. Serveres til velkomstdrinks, hvor man forsigtigt klemmer om kartoflen til skindet går i stykker og noget af "kødet" stikker frem. Dyppes i Johnnis kanariske chili-dip og spises med fingrene.
Bemærkninger:
Stammer oprindeligt fra De kanariske Øer
Indgået i basen i august 1999