Hoved menu:
Abrikosgrød
Art:
Frugtgrød
Tid:
20 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
1000 g hele, friske abrikoser
400 g melis
40 g kartoffelmel (cirka 2 spiseskefulde)
½ l vand
Forarbejde:
Skyl abrikoserne, befri dem for stenene, del dem i kvarte.
Fremgangsmåde:
Kog abrikoserne i vandet til de er næsten udkogte; omkring 5 minutter.
Tilsæt sukker efter smag.
Rør kartoffelmel op i en anelse koldt vand og tilsæt under kraftig omrøring.
Stil grøden til afkøling.
Når den er håndvarm, kan abrikosgrøden hældes over i en smuk glasskål.
Servering:
Server abrikosgrøden i stuetemperatur. Giv kold mælk til.
Bemærkninger:
En rigtig frisk sommerret!
I stedet for friske abrikoser kan der bruges tørrede. Brug da 1½ l vand til opblødning i 1 á 2 døgn. Kog abrikoserne i udblødningsvandet.
Indgået i basen i juni 2001
TOP