Hoved menu:
Nikolajs laksepakker helt-om-i-nakken
Art:
For-/eller hovedret
Tid:
20 minutter samt 10 minutters bagetid
Til:
4 personer
Ingredienser:
400 - 800 g (afhængig af om det skal være for- eller hovedret) laksefilet
500 g spinat i hele blade - frosset eller frisk
4 fed hvidløg
2 spiseskefulde rapsolie
1 glas soltørrede tomater (se også Langtidsstegte tomater)
4 ark filodej eller bagepapir
Salt og sort peber.
Til dressing:
1 dl Ylette uden valle
et par dråber Chiliolie der river i m\'e5leren
1 lille dåse koncentreret tomatpuré.
Forarbejde:
Udskær filetstykkerne i 4 pæne portioner.
Pil og hak hvidløget fint.
Blancher eventuelt den friske spinat.
Lad olien dryppe af de soltørrede tomater. Hak dem i terner af cirka 1 x 1 cm.
Optø filodej.
Fremgangsmåde:
Svits de finthakkede hvidløg i olien. Tilsæt spinat og tomater. Skru ned for varmen og lad varme igennem et par minutter. Smag til med salt og sort peber.
Anret det grønne midt på hver sit stykke filo/bagepapir.
Læg fiskestykkerne ovenpå og luk pakkerne.
Bages i ovnen i omkring 10 minutter ved 200 grader.
Bland ingredienserne til dressingen.
Servering:
Rygende varmt portionsanrettet i filo- eller bagepapirspakker. Brug dressing efter behag. Giv eventuelt Alle tiders hvedebr\'f8d til.
Bemærkninger:
Rettens navn skyldes at den smager godt "helt om i nakken".
OBS: Retten kan også laves med torsk i stedet for laks.
Indgået i basen i august 1999