Hoved menu:
Helstegte løg
Art:
Garniture til hovedret
Tid:
10 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
4 store pæne løg
3 dråber rapsolie
Forarbejde:
Fjern det yderste lag tørre skaller.
Skær et 1 - 2 cm dybt X i toppen af hvert løg (Vigtigt! Ellers eksploderer løget i ovnen!)
Dryp en anelse olie på et stykke køkkenrulle og giv løgene en fin blank overflade.
Stil løgene ret op i et lille ovnfast fad.
Fremgangsmåde:
Stil løgene i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i 6 - 8 minutter; evt. 10 - 15 minutter i almindelig ovn ved 200 grader.
Servering:
Server straks. Hver person skræller selv sit løg. Hav en lille tallerken på bordet til affaldet.
Bemærkninger:
Når løgene er stegte er de slet ikke stærke, men runde og milde i smagen.
Indgået i basen i september 1999