Hoved menu:
Hjemmegjorte hvidløgsbrød
Art:
Forret, f. eks. til grillmad
Tid:
5 - 10 minutter
Til:
4 personer
Ingredienser:
8 skiver Alle tiders hvedebrød
4 - 6 tomater
4 fed hvidløg
frisk basilikum
Eventuelt raps- eller olivenolie
Forarbejde:
Skær 8 skiver brød, del tomaterne og fjern kerner og det flydende, pil hvidløgsfeddene.
Fremgangsmåde:
Findel - med en kniv - tomatkødet. Hak basilikumbladene, bland tomat og basilikum.
Rist brødet på begge sider.
Servering:
Server straks.
Tomat/basilikumblandingen serveres i en lille skål.
Hvidløgsfed i en anden skål.
Olie serveres i et glas med en pensel - eller i en drypkande.
Efter eget ønske gnides eller raspes hvidløgsfeddet på den sprøde overflade af det ristede brød. Olie kan pensles eller dryppes på.
Tomat/basilikumblandingen lægges på brødet, der sagtens kan spises med fingrene.
Bemærkninger:
En rigtig sommerret - ikke mindst med selvdyrkede tomater. Kan også bruges som garniture til hovedret.
Indgået i basen i august 1999