Bruschetta ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Bruschetta ifølge Clasen

Opskrifter > Forretter ifølge Clasen


hurtigt og sundt

Hjemmegjorte hvidløgsbrød

Art:
Forret, f. eks. til grillmad

Tid:
5 - 10 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 8 skiver Alle tiders hvedebrød

  • 4 - 6 tomater

  • 4 fed hvidløg

  • frisk basilikum

  • Eventuelt raps- eller olivenolie


Forarbejde:
Skær 8 skiver brød, del tomaterne og fjern kerner og det flydende, pil hvidløgsfeddene.

Fremgangsmåde:
Findel - med en kniv - tomatkødet. Hak basilikumbladene, bland tomat og basilikum.
Rist brødet på begge sider. 

Servering:
Server straks.
Tomat/basilikumblandingen serveres i en lille skål.
Hvidløgsfed i en anden skål.
Olie serveres i et glas med en pensel - eller i en drypkande.
Efter eget ønske gnides eller raspes hvidløgsfeddet på den sprøde overflade af det ristede brød. Olie kan pensles eller dryppes på.
Tomat/basilikumblandingen lægges på brødet, der sagtens kan spises med fingrene.

Bemærkninger:
En rigtig sommerret - ikke mindst med selvdyrkede tomater. Kan også bruges som garniture til hovedret.

Indgået i basen i august 1999


TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu