Hoved menu:
KarryCurry
Art:
Hovedret
Tid:
30 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
3 dl grønne eller røde linser
½ l vand
1 dåse flåede, hakkede tomater
½ hvidløg
1 stykke frisk ingefær (størrelse som en hel valnød)
1 - 2 små, tørrede chilier
1 spiseskefuld stødt gurkemeje
2 teskefulde salt
1-2 teskefulde karrypasta (eller tilsvarende pulveriseret)
2 spiseskefulde rapsolie
2 porrer
2 peberfrugter
1 løg
1 stor persillerod eller pastinak
1 aubergine
250 g svampe
250 g afpudset, kogt skinkekød i tern
Forarbejde:
Vask linserne.
Skræl hvidløgsfeddene og ingefæren.
Vask grønsagerne og del dem i mundrette stykker.
Fremgangsmåde:
Linser, vand, tomat, hvidløg, salt ingefær og gurkemeje koges i en stor gryde i cirka 20 minutter. Rør jævnligt; linser kan let brænde på!
Når linserne er møre, blendes det hele grundigt, til det er en jævn lind masse eller pasta.
Lad denne hvile.
I en anden gryde varmes olien op, og karryen brændes hurtigt af.
Skru ned for varmen. Tilsæt straks grønsagerne. Rør om, men brug helts låg over gryden - det holder grønsagernes saft i gryden.
Når grønsagerne er faldet sammen, men endnu har bid, blandes de med linsepastaen.
Kødet tilsættes og retten snurrer i 5 minutter.
Smag eventuelt til med yderligere krydderier.
Servering:
Server gerne eller sammen med krydrede asiatisk inspirerede retter, for eksempel kogt ris, Grønlangkål, Linseret, Risret,Gul hvidkål ligesom den egner sig fint til en "asiatisk buffet".
Giv gerne noget frisk og vandigt til, for eksempel en agurk/yougurtsalat.
Bemærkninger:
Velegnet til nedfrysning
Indgået i basen i oktober 2000