Hoved menu:
Tante Biancas Limoncello
Art:
Italiensk citronlikør
Tid:
Arbejde: 10 minutter, ventetid: 30 dage
Til:
Mange glas
Ingredienser:
2 økologisk dyrkede citroner
1 l alkohol (96%)
2 l postevand
1600 g stødt melis
Forarbejde:
Vask og tør citronerne.
Fremgangsmåde:
Skræl citronerne forsigtigt (f. eks. med kartoffelskrælleren). Kun det gule skal bruges; undgå det hvide.
Læg skrællerne i et stort glas med tætsluttende låg.
Hæld alkohol over.
Lad det trække i 30 dage. Ryst det en gang imellem. Det bliver klart og gult.
- - -
Opløs 1600 g sukker i 2 liter vand.
Hæld den gule alkohol igennem en sigte ned i sukkervandet, så skrællerne opsamles og smides bort.
Blandingen af sprit og sukkervand røres rundt.
Nu bliver blandingen mælket, men stadig gul.
Hæld på flasker.
Er drikkeklar. Denne opskrift giver cirka 3,9 liter drikkeklar likør.
Servering:
Serveres køleskabskold (eller endnu bedre: direkte fra fryseren) og er en fantastisk afslutter på et opulent måltid, hvor den renser smagsløgene.
Bemærkninger:
Det er ganske svært at købe 96% alkohol, når man ikke er læge. Men i Italien fås det i supermarkeder.
Merd tiden mister den lidt af sit karakteristiske "bid", så undlad at lave for store portioner ad gangen. Halver måske denne opskrift.
Se også Arancello
Indgået i basen i marts 2003