Stuvede bladbeder ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Stuvede bladbeder ifølge Clasen

Opskrifter > Grønsager ifølge Clasen


taknemmelig at dyrke i egen have

Stuvede bladbeder

Art:
Garniture til stegte kød- og fiskeretter

Tid:
Arbejde: 15 minutter

Til:
4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg bladbede (også kaldt sølvbede)

  • 1/4 l Karolines Grundsauce med mælk

  • 1/4 revet muskatnød

  • 2 spiseskefulde dijon-sennep

  • 2 teskefulde salt

  • 4 spiseskefulde hvedemel


Forarbejde:
Vask bladbedebladene og fjern eventuelle misfarvninger.

Fremgangsmåde:

Skær bladebederne på tværs i ½ cm brede stykker (både stængel og det grønne bruges).
Bladbedestykkerne blandes med grundsaucen og koges ved svag varme i 5 minutter. Salt, muskat og sennep røres i. Mel røres op med koldt vand og tilsættes under flittig omrøring. Retten tages af varmen, når den rette tykkelse er nået. 

Servering:
Straks.

Bemærkninger:

Bladbede eller sølvbede er en traditionel dansk køkkenurt, der også er nem at dyrke. Den var næsten glemt, men vinder frem i disse år - og med god grund.

Indgået i basen i oktober 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu