Kartoffel-/porresuppe ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Kartoffel-/porresuppe ifølge Clasen

Opskrifter > Supper ifølge Clasen


god for fedterøve

Sparsommelig kartoffelsuppe

Art:
Hovedret, eventuelt natmad, afhængig af pynten

Tid:
45-60 minutter

Til:
6 personer

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler

  • 1 stor kvist frisk timian

  • 6 store fed hvidløg

  • ½ knoldselleri (bare en lille)

  • 2 terninger grønsagsbouillon

  • vand

  • ½ l ylette

  • Noget til pynt: f. eks. hakket persille, tynde skiver porre, små ristede terninger af mager skinke, kantareller, tragt-kantareller eller spiselig rørhat (Carl Johann) ristet i rapsolie kan også bruges.


Forarbejde:

Kartoflerne og selleri skrælles og skæres i småstykker.

Fremgangsmåde:
Kartofler og selleristykker koges i 30 minutter sammen med hvidløgsfed, timiandusk og bouillonterningerne.
Lidt af væsken hældes fra og gemmes.
Timiankvisten fjernes.
Grønsagerne moses i gryden. En stavblender er glimrende hertil.
Yletten tilsættes og røres ind i massen.
Konsistensen reguleres med det gemte kogevand.

Servering:
Suppen pyntes (se ovenfor) og serveres varm.

Bemærkninger:
Suppen kan med fordel laves dagen før, den skal spises.

Indgået i basen i december 1999

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu