Hoved menu:
Sparsommelig kartoffelsuppe
Art:
Hovedret, eventuelt natmad, afhængig af pynten
Tid:
45-60 minutter
Til:
6 personer
Ingredienser:
1 kg kartofler
1 stor kvist frisk timian
6 store fed hvidløg
½ knoldselleri (bare en lille)
2 terninger grønsagsbouillon
vand
½ l ylette
Noget til pynt: f. eks. hakket persille, tynde skiver porre, små ristede terninger af mager skinke, kantareller, tragt-kantareller eller spiselig rørhat (Carl Johann) ristet i rapsolie kan også bruges.
Forarbejde:
Kartoflerne og selleri skrælles og skæres i småstykker.
Fremgangsmåde:
Kartofler og selleristykker koges i 30 minutter sammen med hvidløgsfed, timiandusk og bouillonterningerne.
Lidt af væsken hældes fra og gemmes.
Timiankvisten fjernes.
Grønsagerne moses i gryden. En stavblender er glimrende hertil.
Yletten tilsættes og røres ind i massen.
Konsistensen reguleres med det gemte kogevand.
Servering:
Suppen pyntes (se ovenfor) og serveres varm.
Bemærkninger:
Suppen kan med fordel laves dagen før, den skal spises.
Indgået i basen i december 1999