Alle tiders hvedebrød ifølge Clasen - Verden ifølge Cl@sen

Gå til indhold

Hoved menu:

Alle tiders hvedebrød ifølge Clasen

Opskrifter > Brød ifølge Clasen


nemt og godt

Alle tiders hvedebrød

Art:
Brød

Tid:
Arbejde: 15 minutter, ventetid 30 minutter til 24 timer

Ingredienser:

  • 15 g tørgær eller 50 g gær

  • 2 spsk salt

  • 7 dl vand - lunkent eller koldt.

  • en passende mængde hvedemel - op til 1/3 kan erstattes med havreklid

  • en smule durumhvedemel


Forarbejde:
Gær og salt opløses i vandet.
Mængden af gær er afhængig af den hævetid, der er til rådighed. Hvis det skal gå hurtigt: brug 50 g; hvis du lader brødet hæve natten over i køleskab, kan du nøjes med 15 g. Langtidshævning giver brødet den bedste konsistens.
Til langtidshævning bruges koldt vand; hvis det skal gå hurtigere, skal vandet være lunkent = håndvarmt. Varm vandet selv; lad være med bare at bruge det fra den varme hane!
Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens: Den må netop kunne hænge fast i skål og redskaber.
Ælt roligt i 5 - 15 minutter - jo længere, des bedre. Brug gerne røremaskine.
Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over. Den vil hæve til omkring dobbelt størrelse. Se ovenfor om korttids- contra langtidshævning.

Fremgangsmåde:
Slå dejen ned og form dejen til boller, flutes eller franskbrød.
Denne portion dej er passende til f. eks. 2 franskbrød eller 8 flutes.
Strø lidt durumhvedemel på bordet. Rul brødene i dette og stil det til efterhævning oven på et fint lag durum.
Dæk med et fugtigt klæde.
Tænd for ovnen og varm den op til 2500.
Hvis du har en stenplade til pizzabagning, så brug den.
Når ovnen er varm, sættes brødet i ovnen. Skru ned til 2250 og bag en passende tid:
franskbrød skal have cirka 30 - 35 minutter, flutes omkring det halve.
Lad brødet køle af på en rist.

Servering:
Spises snarest. Kan nedfryses. Kan ristes.
Havreklid har en gunstig virkning på kolesteroltallet, men brødet bliver noget tungere af det.

Spis Alle tiders hvedebrød for eksempel til \'d8rred Pacifique eller Borzsch, Fasansuppe. I det hele taget kan man spise Alle tiders hvedebrød til næsten alt.

Indgået i basen i juni 2000

TOP

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu